Anasayfa / Çerez (Cookie) Politikası

Çerez (Cookie) Politikası

Sales Network Danışmanlık Anonim Şirketi (“Sales Network”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için Web sitesinde gezinme ve tıklama bilgileri, internet erişim logları, giriş çıkış logları, cookie (çerez) kullanım bilgisi, İnternet protokol (IP) adresi, cihaz kimliği, internet sayfası görüntülemeleri ile mobil ve sair dijital uygulamalara ilişkin istatistiklerden faydalanmaktayız.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan dosyalardır. İki tür çerez vardır: (i) Birinci taraf tanımlama bilgileri: Ziyaret ettiğiniz site tarafından oluşturulur. Site, adres çubuğunda gösterilir. (ii) Üçüncü taraf tanımlama bilgileri: Başka siteler tarafından oluşturulur. Bu siteler, ziyaret ettiğiniz web sayfasında gördüğünüz reklamlar veya resimler gibi içeriğin bir kısmına sahiptir.

Sales Network tarafından çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Politikasının amacı, tarafımızca işletilmekte olan “https://salesnetwork.net”internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Sales Network olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla sistemimizde yer alan aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenme amaçları hakkında daha detaylı bilgi için https://salesnetwork.net/kvkk/ adresinde yer alan Sales Network Danışmanlık Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz.

A. Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır? 

 Sales Network olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

a. Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek

b. Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak.

c. Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.

d. Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek.

B. Sitemizde Kullanılan Çerezler Nelerdir?

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

a. Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Bu tür çerezlerin devre dışı bırakılması durumunda  web sitemizi ziyaret etmeniz mümkün olmayacaktır anlamına gelir.

b. İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu çerezler sizlerin site üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

c. Sosyal Medya Çerezleri

Bu çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da piyasa araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

d. Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde sitemizi kullanımınızı ve sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Sayfaların ziyaret edilme sıkılığı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım alışkanlıkları konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.

e. Hedefleme veya Reklam Çerezleri

Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir.

C. Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki tablodaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Bu politikanın en son güncellendiği tarih: 13/02/2021

Saygılarımızla,

Sales Network Danışmanlık Anonim Şirketi

ÇEREZ UYARISI

Web sitesine ilk giriş yapanların karşısına çıkacak bir uyarı olup kullanıcıyı Çerez Politikası’na yönlendirme ve bilgilendirme amacı taşımaktadır.

“Sayın Ziyaretçi, sitemizde size daha iyi hizmet vermek için çerez (cookie) kullanılmaktadır. Ayarları değiştirmediğiniz takdirde çerezleri kullanımına izin vermiş sayılmaktasınız. Aydınlatma Metnimizin güncel haline buradan ulaşabilirsiniz .”  

Topluluğumuza Katılın!

Daha iyi bir dünyayı birlikte tasarlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

People Icon

Saygın ve Güçlü
Üyeler

Content Icon

İlham Veren
İçerikler

Communication Icon

Çok Yönlü
Etkileşim

Hemen Katıl