Genel olarak şirketinizi tanıyabilir miyiz?
Petrol Ofisi, alanında Türkiye’nin ilk ve milli markası olarak 2. Dünya Savaşı’nın buhranlı günlerinde ülkemizin petrol ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere 18 Şubat 1941 tarihinde, 9 personel ile kurulmuştur. Bu görev ve sorumluluk anlayışı ile kurulduğu ilk yıllardan bu yana gerçekleştirdiği başarılı ve özverili çalışmalarla Petrol Ofisi; Türkiye’nin en ücra köşesinde dahi operasyon yapabilen, benzersiz bir dağıtım ağı, depolama kapasitesi ve alt yapıya sahiptir. Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarının yanı sıra yine güçlü altyapılara sahip PO Marine ve POAir markaları ile de ihtiyaç duyulan tüm yakıt çeşitlerini, kara, deniz ve hava araçlarına sağlayabilen şirkeler arasında yer almaktadır. Petrol Ofisi, “Türkiye akaryakıt sektörü lideri”, “Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarı lideri” ve “Türkiye’nin en büyük üç özel şirketinden biri” unvanlarını geleneksel olarak korumaktadır. Ayrıca, sadece madeni yağlar pazarında da yüzde 27’yi aşan pazar payı ile 2019 yılında eriştiği liderliğini, 2020 yılında da pekiştirerek sürdürmüştür. Milli olanaklarla kurulan Petrol Ofisi, istihdam ve ekonomi alanlarında direkt katkısı ve büyüklüğünün yanı sıra Türkiye’de her alanda yarattığı güçlü etki ile de; hali hazırda ülkemizin en önemli ulusal değerlerinden biri konumundadır.
Ürün ve hizmetlerinizin kapsamını anlatır mısınız?
Petrol Ofisi bugün, 1.900’e yakın akaryakıt istasyonu, 1.400’ün üzerinde köy pompasına yakıt tedariki, 8 akaryakıt terminali, 1 LPG terminali, 18 havaalanı ikmal ünitesi, 1 madeni yağ fabrikası ve yaklaşık 1 milyon m³ depolama kapasitesi ile Türkiye’de benzeri bulunmayan büyüklük ve çeşitlilikte güçlü bir alt yapıya sahiptir. Genel Müdürlüğe bağlı 800’ü aşkın çalışanın yanı sıra bayileri üzerinden on binlerce kişilik dolaylı istihdam yaratan Petrol Ofisi, 2020 yılında yaklaşık 43.5 milyar TL’lik toplam satış geliri elde etmiştir.
Petrol Ofisi Madeni Yağlar ise başta Maxima ve Maximus olmak üzere 400’ü aşkın ürününü tüm Türkiye’de yaygın 20.000 noktasında satışa sunarak, otomotivin yanı sıra tarımdan, sanayiye, denizcilikten, makinaya kadar birçok sektörün ihtiyacını karşılamaktadır. Petrol Ofisi, madeni yağ ve kimyasallarda 2020 yılında 130 bin tonu aşan satış hacmine ulaşmıştır. Petrol Ofisi Madeni Yağlar, 2020 yılında 4 kıtada 33 ülkeye 10 bin tonu aşan ihracat gerçekleşmiştir.
Topluluğumuzdaki şirketler için hangi faydaları yaratabileceğinizi açıklar mısınız?
Üye şirketlerin araç filoları için akaryakıt ihtiyaçlarını Petrol Ofisi istasyonlarından hiçbir ödeme yapmadan hızlı, rahat, avantajlı ve güvenilir bir şekilde karşılamalarını ve akaryakıt maliyetlerini kontrol altında tutmalarını sağlayan etkin bir filo yönetim sistemimiz mevcut.
Bununla birlikte üretim tesislerinin madeni yağ ve akaryakıt ihtiyaçlarını çözüm ortakları olarak sunuyoruz. Ayrıca madeni yağ konusunda otomotiv başta olmak üzere madeni yağların önemli yer tuttuğu demir çelik, çimento, madencilik, tekstil, makine imalatı gibi çalışan hareket eden ekipmana sahip birçok farklı sektöre her türlü seviyede, içeriğini gelen taleplere göre de geliştirilebileceğimiz teknik eğitimler veriyoruz.
Topluluğumuzdaki herhangi bir şirketle bugüne kadar görüştünüz mü, evet ise ve çalışmaya başladıysanız, örnek oluşturabilmemiz için detaylı olarak paylaşabilir misiniz?
Milyonlarca müşteriyle sürekli temas içinde olan bir şirket olarak istasyon içinde ya da dışında sadık müşteriler yaratma ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik birçok firma ile iş birliğimiz bulunuyor.
Yakın zamanda sizin de topluluğunuzda bulunan Unilever, Reckitt, I-Am gibi markalarla çok çeşitli projelere imza attık. Karşılıklı olarak ürün ve istasyon deneyimlerinde tamamlayıcı projeler gerçekleştirdik.